Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
Bot-Art
images/artikli/10908353375_c85fff7bbc_c.jpg
+

Izrada modela

+

Priprema i štampa 

+

Obrada i krajnji izgled

Cura Engine je C++ konzola aplikacija za generisanje G-koda u 3D štampi. Napravljena je kao bolja i brža alternativa Skeinforge aplikaciji. Preuzimanje aplikacije se vrši preko https://github.com/Ultimaker/CuraEngine. Može se koristiti odvojeno ili u okviru drugih aplikacija. 
Cura je struktuirana od .h fajlova.
Proces pripreme se sastoji od sledećih koraka:
 • učitavanje 3D modela,
 • analiza i prepravka 3D modela,
 • slice 3D modela u 2D slojeve,
 • formiranje delova slojeva od „isečenih“ slojeva,
 • generisanje unutrašnjih oblika,
 • generisanje gornjih/donjih područja maske,
 • generisanje područja ispune,
 • generisanje G-koda za svaki sloj.
Svi podaci aplikacije su smešteni u „SliceDataStorage“. Potrebno je zapamtiti da je samo podatak od prethodnog koraka u postupcima validan.
Koordinate su skladištene u 64bit brojevima kao mikroni u kodu. Ako vidite vrednost 1000 onda to znači 1 mm distance.
Dok se uobičajeno ceo proces generisanja G-koda naziva „slicing“, slicer u Cura aplikaciji je deo koda koji generiše slojeve. Svaki sloj sadrži zatvorene 2D poligone. Ovi poligoni su generisani u procesu od 2 koraka. Prvo, svi triangli su isečeni u linije po sloju, za svaki sloj „segment linije“ je dodan na taj sloj. Sledeće, svi ovi segmenti linije su povezani jedan sa drugim kako bi napravili poligone. Nakon procesa sečenja imamo zatvorene poligone koji se mogu koristiti u Clipper, jer Clipper može jedino da funkcioniše na zatvorenim 2D poligonima.Generisanje unutrašnjih oblika se naziva i perimetri ili petlje ponekad. Kod za površinu generiše puno ispunjene površine, i primenjuje korake korišćene iz različitih slojeva kako bi se proces obavio. Rezultat ovog koraka je lista poligona koji su površine za ispunu. 
Eksportovanje G-koda je proces u 2 koraka. Prvo, on sakuplja sve korake za sloj koji je potrebno štampati, ovo uključuje sve korake, štampu, širinu ekstruzije. I onda generiše finalni G-kod. Ovo je samo deo koda koji ima znanje o ključnim rečima G-koda i sintakse kako bi generisao drugačija podešavanja G-koda koja će biti jedini deo kojima je potrebno prilagođavanje.
Neki od nedostataka Cura softvera:
 • mogućnost promene podešavanja mosta ostavljaju samo mogućnost korišćenja podrške i više nego što je potrebno,
 • mogućnost podešavanja brzine za mnoge delove objekta,
 • mogućnost podešavanja temperature između prvog sloja i ostatka objekta,
 • mogućnost promene obrasca ispune i orijentacije obrasca ispune,
 • mogućnost izvođenja sečenja objekta na 2 dela je mnogo bolje rešenje u štampi zahtevnijih objekata.

“Ako možete nešto nacrtati, možete to i napraviti!” Ukoliko imate dobru 3D kreativnu ideju, mi vam možemo pomoći da je realizujete!
3D štampa brzo postaje veoma uzbudljiva kao tehnologija, za koju neki kažu da ima potencijal da postane poznata kao i sam internet! Ali šta je, pre svega, zaista zanimljivo kod tehnologije te vrste?

Digitalizacija stvarnih objekata u 3D modele postaće jednostavna kao i slikanje. 3D štampa i njena tehnologija će svakako promeniti prirodu komercijale, jer će krajnji korisnici moći sami da proizvode radije nego da se uključuju u proces kupovine od drugih ljudi ili korporacija.

Bot-Art gornja leva slika

Bot-Art

“Ako možete nešto nacrtati, možete to i napraviti!” Ukoliko imate dobru 3D kreativnu ideju, mi vam možemo pomoći da je realizujete!

Latest Posts

Galerije

Order a 3D Print

Novosti

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Donec risus, ornare.

Popularni artikli

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.