Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.
3D programi
Besplatni 3D softveri
Jednostavan alat za modelovanje sa bibliotekom postojećih komponenti i sa mogućnošću stvaranja modela od skice. Dostupan je za iPad. Integrisan i sa direktnom štampom u Shapeways.

Tinkercad
Fantastičan program za početnike koji vas vodi u učenju kompleksnih stvari kroz jednostavne zadatke. Koristi se kroz pretraživač, a veštine koje se steknu se mogu primeniti i u naprednijim programima. Integrisan i sa direktnom štampom u Shapeways.

3DTin
Još jedan program koji se koristi preko pretraživača, a ekstenzija je besplatna sve dok modele delite na Creative Commons.

Blender
Moćna aplikacija sa mnogim profesionalnim dodacima i velikim resursima i zajednici za učenje ovog softvera.

FreeCAD
Otvorena platforma za 3D modelovanje, odlična za kućne korisnike, hobiste i profesionalne korisnike. Parametarsko modelovanje omogućava laku modifikaciju dizajna.

OpenSCAD
OpenSCAD nije interaktivni alat za 3D dizajn. Nalik je programskom 3D kompajleru koji čita skriptu fajla sa 3D geometrijskim definicijama, a zauzvrat generiše 3D model.

Sculptris
Besplatni, uvodni alat za skulpture, odličan alat za digitalne vajare, kreiran od strane proizvođača ZBrush-a.

SketchUp
Pogodan alat za arhitekte, građevinske inženjere koji dizajniraju za fizički svet. SketchUp Make je besplatan softver, a SketchUp Pro se naplaćuje ali ima dodatne funkcionalnosti.

3D Model To Print
Softver fokusiran na 3D arhitektonske modele.Ovaj softver automatski i efikasno pretvara 3D dizajn u pripremljene datoteke za 3D štampu.

eMachineShop
Jednostavan softver za upotrebu u dizajniranju mehaničkih delova. Sa intuitivnim interfejsom i korisnim video zapisima, svako može koristiti Shapeways i eMachineShop pritom koristeći samo jedan alat.

                                                                             Komercijalni 3D softveri


3ds Max
Softver sa velikim rasponom alata za 3D dizajn sa jedinstvenim interfejsom.

AutoCAD
Napredan softver za dizajn i dokumentaciju. Idealan je za arhitekte i inženjere za dizajn.

Cinema 4D
Poznati dizajn Suite u VFX zajednici koji ima odlične alate za 3D modelovanje i štampu.

LightWave
Klasičan 3D grafički softver koji uključuje moćne alate za renderovanje, animacije i modelovanje.

Autodesk Maya
Kompletan softver za profesionalnu primenu kod3D modelovanja, uklljučujući modelovanje, fiksiranje, i animaciju.

Photoshop
Standardni softver za kreiranje i uređivanje 2D modela primenjivih na 3D modele. Nudi direktnu integraciju sa Shapeways.

Rhinoceros
Popularan program za modelovanje baziran na krivama.

ZBrush
Napredan softver za 3D vajanje.

Solidworks
Softver za modelovanje koji je odličan za precizne mehaničke dizajne proizvode.

“Ako možete nešto nacrtati, možete to i napraviti!” Ukoliko imate dobru 3D kreativnu ideju, mi vam možemo pomoći da je realizujete!
3D štampa brzo postaje veoma uzbudljiva kao tehnologija, za koju neki kažu da ima potencijal da postane poznata kao i sam internet! Ali šta je, pre svega, zaista zanimljivo kod tehnologije te vrste?

Digitalizacija stvarnih objekata u 3D modele postaće jednostavna kao i slikanje. 3D štampa i njena tehnologija će svakako promeniti prirodu komercijale, jer će krajnji korisnici moći sami da proizvode radije nego da se uključuju u proces kupovine od drugih ljudi ili korporacija.

Bot-Art gornja leva slika

Bot-Art

“Ako možete nešto nacrtati, možete to i napraviti!” Ukoliko imate dobru 3D kreativnu ideju, mi vam možemo pomoći da je realizujete!

Guests Online

We have 75 guests and no members online

Popularni artikli

Register

You need to enable user registration from User Manager/Options in the backend of Joomla before this module will activate.